Децата относително рядко страдат от дългосрочни последствия след преболедуване от новия коронавирус,

...
Децата относително рядко страдат от дългосрочни последствия след преболедуване от новия коронавирус,
Коментари Харесай

Учени: Децата рядко страдат от дългосрочни последствия от COVID-19

Децата релативно рядко страдат от дългосрочни последствия след преболедуване от новия ковид , съобщи ТАСС, като цитира английско изследване.
Учените от лондонския Кингс колидж също по този начин откриват, че те оздравяват доста по-бързо от COVID-19 спрямо възрастните.

" Делът на деца та, страдащи от дълготрайните резултати на  ковид ната зараза, е дребен, " споделя професор Ема Дънкан от изследователския екип.

В изследването са участвали над 258 хиляди английски възпитаници, като 1,8 хиляди от тях са преболедували от Ковид-19 сред септември 2020 година и февруари 2021 година Инфекцията е протекла от лека до тежка форма.

Лекарите изследват в детайли какви признаци са присъщи за деца та в дейната фаза на болестта, а също по този начин по какъв начин се трансформира здравословното им положение в идващите месеци.

Наблюденията демонстрират, че деца та се възвръщат доста по-бързо от възрастните и при тях дълготрайните последици от новия ковид са по-малко.

Състоянието на деца та се усъвършенства средно шест дни след заразяването, като единствено 4,4% от тях демонстрират присъщи признаци на COVID-19 и след преболедуването.

Повечето от тях се оплакват от непрекъсната отмалялост, главоболие и проблеми с обонянието. Тези проблеми изчезват приблизително три - четири седмици след възобновяване.

Изводите от изследването на английските откриватели са оповестени в изданието " Лансет чайлд енд адолесънт хелт ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР